در دنیای تولید محتوای امروز که تجهیزات اهمیت زیادی پیدا کردهاند و کیفیت کار جدای صدا و متن مورد نظر به این تجهیزات بستگی دارد، شما باید دقت زیادی را در خرید وسایل مورد نیاز خود انجام دهید. در این مطلب مجموعه ما ابتدا به ویژگیهای میکروفون استودیویی خوب میپردازد و سپس چند مورد از بهترین میکروفونهای بویا را برای شما معرفی خواهیم کرد. پس به جزییات دقت کنید که کیفیت نهایی کار شما نتیجه همین جزییات است.
راهنمای خرید بهترین میکروفون استودیویی
از میکروفونهای استودیویی برای کارهای حرفهای استفاده میشود، به همین خاطر مبلغ و هزینه آنها بسیار بالا میباشد. بنابر این اگر به درستی انتخاب نکنید، نه تنها هزینه زیادی را پرداخت میکنید، که نتیجه حاصل شده نیز باب میل شما نخواهد بود. برای همین منظور بهتر است به نکاتی که در ادامه گفته میشود، توجه کنید.
انواع میکروفون استودیویی
درست است که هر میکروفونی قابلیت استفاده در استودیو را دارد، اما نتیجه حرفهای به شما نمیدهند. در یک دسته بندی کلی، میکروفونها را در چهار گروه زیر قرار میدهند:
- میکروفونهای داینامیک
- میکروفونهای ریبون
- میکروفونهای کاندنسر
- میکروفونهای USB
عملکرد ناشی از میکروفون داینامیک به رسانای الکتریکی مربوط میشود که در میدان مغناطیسی ایجاد شده، دارای حرکت است. در واقع دیافراگم نازک و سبکی که در این مسیر قرار دارد در مقابل فشار صدا واکنش میدهد و موجب تولید صدای خروجی میگردد. میزان حساسیت در این میکروفونها نسبت به مدلهای کاندنسر، کمتر است و بهتر است از آنها برای دستگاههای موسیقی مانند گیتار الکتریک استفاده شود.
مورد بعدی میکروفن کاندنسر است که بخاطر شفافیت بسیار خوبی که ارائه میدهند مورد استقبال قرار گرفتهاند و بیشتر گویندهها و خوانندهها از این نوع میکروفن استفاده میکنند. سیستم دیافراگم در این میکروفن بسیار باریک و حساس است و این خود باعث میشود بهترین نوع صدا را ارائه دهد. از نظر شکل و ظاهر، میکروفنهای کاندنسر متنوع و گوناگون میباشند.
دو دسته دیگر که شامل میکروفنهای ریبون و usb میباشند، کارایی محدودتری دارند و در همه جا استفاده نمیشوند. مدل usb، بخاطر نحوه اتصال و عدم نیاز به میکسر یک ویژگی متفاوت را ارائه میدهد. در واقع از نظر عملکرد دریافت و پخش صدا مشابه سیستم میکروفنهای دیگر است، اما از نظر اتصال متفاوت میباشد.
مهمترین مشخصات فنی در میکروفون استودیویی
یک میکروفن حرفهای و استاندارد برای استودیو باید دارای ویژگیهای خاصی باشد که مهمترین آنها شامل : الگوی قطبی، امپدانس میکروفون، بازه فرکانس پاسخگویی، مقدار نویز داخلی میکروفون و آستانه تحمل فشار صوتی میباشند.
هرکدام از اینموارد به صورت جدا گانه نیاز به مطلب و بررسی کاملی دارند اما یک مورد را اشاره میکنیم.
فرکانس پاسخگویی مناسب در میکروفن
عامل دیگری که اهمیت دارد به آن توجه کنید، بازه فرکانسی است که میکروفن پوشش میدهد. در میکروفنهای استودیویی و حرفهای حد پایین و حد بالای این محدوده گستردگی بیشتری دارد و به همین خاطر میزان حساسیت در آنها بالاتر میباشد.
برای ثبت جزییات باید میکروفنی با دامنه فرکانس بالا تهیه کنید.
کاربرد انواع میکروفون استودیویی
زمانی اگر اسم میکروفن استودیویی میآمد تمام ذهنها به سمت خوانندهها میرفت و اینکه میزان کاربرد این نوع میکروفنها کم است، اما در حال حاضر یک دامنه گسترده از نیاز به این میکروفنها وجود دارد مانند ضبط پادکست، دوبله فیلم و انیمیشن، صدا گذاری، تولید محتوا، موزیک ویدیو، آموزش، استریم، ضبط صدای سازها، وکالها و …که همه این موارد نیاز به حرفهایترین و بهترین میکروفنها دارند. البته در مجموعه ما تمام با مشاوره کامل، بهترین امکانات با توجه به نوع کاربری و نیاز شما ارائه میگردد تا متناسب با نیازتان هزینه کنید.
بهترین میکروفن استودیویی
در ادامه سعی میکنیم به معرفی تعدادی از بهترین میکروفنهای استودیویی شرکت بویا بپردازیم و در مورد جزییات آنها اشارههایی داشته باشیم.
میکروفون بویا مدل BY-VM600
چند سالی است که شرکت بویا در زمینه میکروفنهای استودیویی بسیار پرقدرت ظاهر شده است و محصولات خوبی را با قیمت مناسب روانه بازار میکند، که یکی از این محصولات میکروفون بویا مدل BY-VM600 میباشد. این میکروفن شات گانی، کیفیت صدای خوبی را با توجه به هزینهای که پرداخت میکنید ارائه میدهد. همچنین در زمینه حذف صدای اطراف و نویزها بسیار دقیق عمل میکند.
از ویژگیهای مهم این میکروفن میتوان به مواردی چون وزن کم، پشتیبانی از باتری، دارا بودن کابل 3.5 میلیمتری، قابلیت اتصال به دوربین به وسیله پایه و ابعاد استاندارد، اشاره کرد. در کنار اینها، بهره بردن از فیلتر نرم کننده صدا و فیلتر برش فرکانس پایین، باعث شده است که میکروفن میکروفون بویا مدل BY-VM600 به عنوان یک میکروفن حرفهای برای استودیو شناخته شود.
مشخصات کلی میکروفون بویا مدل BY-VM600
شرکت سازنده : بویا
نام تجاری: BY-VM600
نوع میکروفن: کندانسر الکترونیکی
نوع کاربری: وکال
رابط صدا: جک 3.5 میلی متری
منبع تغذیه: باتری
بازه فرکانس پاسخ گویی: 18000-35 هرتز
حساسیت: dB- JH +/- 1dB 38 دسی بل
نسبت سیگنال به نویز: dB 78 دسی بل
میکروفون شات گان بویا مدل BY-VM01
میکروفون بعدی که از این شرکت قرار است معرفی کنیم، میکروفون شات گان بویا مدل BY-VM01 میباشد. این میکروفن را هم نیمه حرفهایها و هم حرفهایها استفاده میکنند و قابلیتهای خوبی را ارائه میدهد. از سیستمهای مختلف و دستگاههایی مانند دوربینهای ال اس آر گرفته تا دستگاههای ضبط ویدیو و فیلمبرداری حرفهای، همه و همه را پشتیبانی میکند و در واقع میشود گفت، سیستم کاربری راحتی دارد.
حتی بادشکن این میکروفن به شما امکان میدهد که از آن در فضاهای باز و محیطهایی که به صورت استودیو ایزوله نیست هم استفاده خوبی داشته باشید. طراحی آن زیبا و متفاوت است و از وزن کمی برخوردار میباشد. همچنین قابلیت پشتیبانی از باتری را دارا میباشد.
مشخصات میکروفون شات گان بویا مدل BY-VM01
شرکت سازنده : بویا
نام تجاری : BY-VM01
نوع میکروفن: شاتگان
نوع کاربری: وکال
رابط صدا : جک 3.5 میلی متری
منبع تغذیه : باتری
فرکانس پاسخ گویی: 38- 20000 هرتز
حساسیت: 40 دسی بل
فیلتر نرم کنندگی صدا: دارد
میکروفون استودیویی بویا مدل BY-M1000
این محصول نیز توانسته است رضایت منتقدین و استفاده کنندگان را جلب کند و بازدهی بسیار خوبی داشته باشد. این میکروفن از دیافراگم بزرگتری نسبت به مدلهای دیگر محصولات شرکت بایو بهره میبرد. همچنین از ویژگیهای آن میتوان به مواردی مانند پایه ضد شو، کابل xlr و پاپ فیلتر اشاره کرد. برای محیطهای استودیویی گزینه خوبی میباشد.
مشخصات میکروفن استودیویی بویا مدل BY-M1000
شرکت سازنده : بویا
برند تجاری : BY-M1000
نوع میکروفن : کندانسر ترانزیستوری
کاربرد : وکال , سخنرانی
نسبت سیگنال به نویز : 80 دسی بل
حساسیت : 33 دسی بل
فرکانس پاسخگویی : 20-20000